access denied

Help! Mijn account is geblokkeerd!

Ja dat kan! Duizenden online-accounts worden jaarlijks geblokkeerd. Tot grote verbazing van vele gebruikers. Wanneer users de algemene voorwaarden hebben geschonden, is dat begrijpelijk. Maar vaak gebeurt het ook wanneer logaritmes in het systeem bepaalde content als fout registreren. Het gevolg: onherroepelijk verlies van alle persoonlijke data.

 

Windows en deuren gesloten

Jaarlijks maken duizenden mensen het mee: bij het inloggen krijgen ze een dikke njet van hun serviceprovider. Meer dan 180 000 waren het er, in 2020, die door Microsoft de deur werden gewezen wegens het schenden van de algemene voorwaarden. Deden die 180 000 Microsoft-gebruikers echt wat verkeerd? Sommigen waarschijnlijk wel, maar zeker niet allemaal. Toch vertrouwt Microsoft op haar algoritme dat misbruik detecteert en automatisch accounts blokkeert, want slechts 730 accounts werden uiteindelijk weer opengezet.

 

Dat afgesloten account is op zich niet het probleem. Bij Google en bij vele anderen maak je er zo weer een ander aan, al betekent dat bij sommige diensten wel dat je opnieuw moet betalen. Wat vervelender is, zijn alle persoonlijke files, foto’s, gegevens en aangekochte games of andere software die je zo ziet verloren gaan, want niet meer in je account wil ook zeggen dat de deur naar je persoonlijke data onherroepelijk gesloten wordt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Ga op een verstandige manier om met je data en documenten. Die foute foto die verantwoordelijk is voor je excommunicatie kwam misschien via het automatisch uploaden van de beelden van je smartphone in je account terecht. Let dus op wat je binnenhaalt.

 

Het internet biedt natuurlijk veel gratis tools en opslag aan. Google Drive en tegenhanger Microsoft onedrive lijken ideaal om je vakantiefoto’s te bewaren, al is dat dus een beetje op eigen risico. Ook voor (kleine) bedrijven of zelfstandigen lijkt het aanlokkelijk, want elke gratis toepassing is natuurlijk een besparing. Toch is het not done op gratis toepassingen te rekenen voor je professionele bestanden. Een verdacht bestand en je bent alles kwijt en dat is een risico dat je niet wil lopen.

 

Zit je bij Bitlink dan wél veilig?

Als je zeker wil zijn dat je geen risico loopt met je professionele bestanden, dan kies je voor business accounts. Bitlink biedt enkel officiële licenties aan en kan je dan ook garanderen dat je bestanden veilig zijn, al staan ze net zo goed online. Omdat op zakelijke accounts andere voorwaarden van toepassing zijn, kan je nooit dezelfde problemen tegenkomen als een gratis gebruiker. En verder? Back-uppen maar.

 

Lees je graag meer over het blokkeren van accounts? Volg dan naar deze link (https://tweakers.net/reviews/9094/account-geblokkeerd-wat-nu.html).