centraal vs decentraal

De toekomst van IT? Die is gedecentraliseerd!

Runt jouw bedrijf vanop een centraal serversysteem? Dan betaal je misschien een torenhoge IT-kost, terwijl dat niet nodig is. Bitlink decentraliseert jouw IT, want dat is veiliger, gebruiksvriendelijker én beter voor je portefeuille.

Grote IT-bedrijven verkopen hun klanten vaak een gecentraliseerd systeem. Zo berust heel je IT-gebeuren op een remote desktop- of terminal server. Om die probleemloos draaiende te houden is heel wat onderhoud nodig en dat zie jij op de eindrekening van je IT.

Bij Bitlink zetten we volop in op de toekomst. Daarom decentraliseert Bitlink jouw IT, en dat heeft verschillende voordelen. Dit is stabieler én veiliger. In een gedecentraliseerd systeem zit je IT immers rechtstreeks bij de aanbieder, zoals bijvoorbeeld Microsoft. Er komt dus geen derde partij bij kijken, en dat betekent minder defecten en betere beveiliging. Want is jouw remote desktop provider wel betrouwbaar? Wat als dat bedrijf failliet gaat, gehackt wordt of een virus binnenhaalt? Dan liggen jouw bedrijfsdata misschien voor het grijpen.

Een gedecentraliseerd systeem is niet alleen veiliger maar ook gebruiksvriendelijker en performanter. Wanneer je met een remote desktop server werkt, moet elk signaal over een internetverbinding heen en weer gestuurd worden. Dit levert kleine vertragingen op die snel waarneembaar worden bij programma’s voor grafische opmaak, tekenen of video.

Met gedecentraliseerde IT en een performante laptop lopen je programma’s dus zonder vertragingen. De kost van een performante laptop is bovendien veel lager dan de onderhoudskost van een oud serversysteem. Daarnaast kan je dankzij de IT van Bitlink ook offline verder werken aangezien alle nodige software op jouw eigen apparaat staat. Dat laat de gebruiker toe om ook zélf programma’s of instellingen aan te passen.

Ten derde is er het prijskaartje. Een gedecentraliseerd systeem is eenvoudiger op te stellen en vergt geen eigen serveronderhoud. Het resultaat? Een lage IT-kost voor de gebruiker.

Nu krachtige browser based programma’s zoals Salesforce, Teamleader, Exact Online of Airtable, als paddenstoelen uit de grond schieten, belooft de toekomst alvast volledig gedecentraliseerd te draaien. De enige reden dat je vandaag nog een terminal- of remote desktop server zou inzetten, is om oude software te kunnen gebruiken. Die is op zijn beurt al minder veilig, efficiënt en intuïtief als nieuwe concurrenten. Decentraliseer daarom jouw IT, want het maakt jouw bedrijf futureproof.