workflow

5 tips om je IT-workflow te optimaliseren

Worstel jij ook wel eens met je werkcomputer? Met al die jaren IT-ervaring op zak kwam Bitlink al heel wat opmerkelijke scenario’s tegen. Deze 5 tips verlossen je voor goed van die vervelende IT-migraine.

1. Sla je bestanden op de juiste plaats op

Wees eens eerlijk: hoe ziet jouw bureaublad er momenteel uit? Voor velen lijkt het bureaublad een snelle en makkelijke plek om documenten op te slaan, maar het tegendeel is waar. Sla je documenten steeds op in de juiste map en handhaaf die structuur consequent. Zo staan je documenten veilig en steeds gesynchroniseerd in de cloud. Nooit meer die vervelende zoektocht naar een verloren bestand en je maakt het eenvoudig voor je collega’s. Oplossingen als Dropbox Business zorgen ervoor dat je je gegevens niet verliest bij diefstal, een crash of schade aan je apparaat.

2. Gebruik een wachtwoordmanager

Bewaar jij je wachtwoorden in een Excel- of Wordbestand? Dat maakt het wel erg makkelijk voor criminelen! Een onbewaakte computer en één zoekwoord in Windows Verkenner volstaat vaak om de kostbare wachtwoorden van een bedrijf te achterhalen. Gebruik daarom een beveiligde wachtwoordmanager. Het lijkt misschien lastig om steeds in te loggen voor je paswoorden, maar de kopzorgen van een veiligheidslek binnen je bedrijf zijn beduidend groter.

3. Controleer de veiligheid van externe software

Gebruiksvriendelijke (en vaak gratis) software is niet altijd voldoende beveiligd. Wist je bijvoorbeeld dat de bestanden die je verstuurt met Wetransfer Free, eigenlijk toebehoren aan Wetransfer?
Controleer daarom goed de voorwaarden van bepaalde applicaties en lees steeds de kleine lettertjes. Vraag bij twijfel advies aan Bitlink, die weet precies welke software jij nodig hebt.

4. Durf nieuwe software uitproberen

Bedrijven houden vaak vast aan verouderde ERP-pakketten of een inefficiënte manier van werken. Het software-aanbod veranderd nu eenmaal voortdurend, dus er bestaat wellicht al een betere oplossing voor je huidige workflow. Van interessante alternatieven voor basisprogramma’s als Microsoft Excel tot applicaties die specifiek ontworpen zijn voor jouw sector, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is misschien even aanpassen, maar de tijdswinst op lange termijn is het meer dan waard. Bekijk samen met Bitlink wat jouw mogelijkheden zijn.

5. Laat de problemen aan een professional over

Hoeveel tijd verloor jij de laatste keer toen de printer protesteerde? Verloren werktijd is ook een IT-kost, en daarbij meteen één die vaak vergeten wordt. Bij Bitlink betaal je een vast bedrag en krijg je ongelimiteerde hulp bij problemen. Aarzel dus niet wanneer er zich een probleem voordoet en laat het oplossen door Bitlink. Zo kan jij je focussen op wat écht telt!