encryptie

Wat als jouw laptop gestolen wordt?

Bitlink beschermt je data met encryptie

Zonder het te beseffen staat je computer vol gevoelige informatie. Denk maar aan een spreadsheet met wachtwoorden, periodieke facturen die eenvoudig na te maken zijn of een database vol mailadressen van je klanten. Daarom is het van essentieel belang dat jouw bedrijfsdata geëncrypteerd zijn, maar wat is dat nu precies?

Met encryptie versleutel je gegevens volgens een bepaald algoritme. Enkel wanneer een programma dat specifieke algoritme kent, kunnen de originele gegevens achterhaald worden (decryptie). Bij verlies of diefstal van een toestel dat niet geëncrypteerd is, is het achterhalen van de gegevens bijzonder eenvoudig, zelfs wanneer er een wachtwoord op de computer staat. Simpele gegevens, zoals een database met mailadressen of een spreadsheet met wachtwoorden, kunnen voor grote problemen zorgen wanneer ze in de foute handen vallen.

Encryptie wordt vaak over het hoofd gezien, en de functie staat trouwens standaard uitgeschakeld op een computer. Met een gewone Windows 10 licentie voor thuisgebruikers kan je encryptie bovendien niet zélf activeren, en sommige oudere modellen kan je zelfs helemaal niet encrypteren. Gelukkig werkt Bitlink steeds met up-to-date toestellen, die bovendien geleverd worden met de juiste beveiliging geactiveerd. Zo voorkomt Bitlink dat cybercriminelen aan de haal gaan met jouw bedrijfsdata.