Computerbeveiliging

Wees geen eenvoudig doelwit voor hackers!

Beveilig je IT, voor het je geld kost

De cijfers liegen er niet om: cybercriminaliteit is een lucratieve business. Meer dan ooit nemen hackers Belgische kmo’s in het vizier, want die zijn vaak onvoldoende beveiligd of vertrouwen op verouderde technologie. Een kijkje in Knack[1] leert ons dat vorig jaar maar liefst 71 procent van de Belgische bedrijven het slachtoffer werd van cybercriminelen, en bijna de helft van die bedrijven betaalde losgeld.

Het lijkt voor kleine ondernemingen eenvoudig en budgetvriendelijk om je IT in eigen beheer te doen, maar niets is minder waar. Verouderde hard- en software, onvoldoende gegevensbescherming en onregelmatige monitoring maken van kleine bedrijven hét ideale doelwit voor cybercriminelen. Het verbaast ook niet dat België, als land van kmo’s, het zesde meest kwetsbare land voor cybercriminaliteit ter wereld is, zo blijkt uit een FBI-rapport van 2019. De laatste statistieken van de federale politie vertellen dat in 2018, zo’n 3575 bedrijven het slachtoffer werden van hacking. Een cijfer dat ruim een derde hoger ligt dan het jaar voordien. Een cijfer dat wellicht ook dit jaar verder zal stijgen.

Ook Europol[2] luidt aan de alarmbel. Volgens de overkoepelende Europese politiedienst zouden malware- en phisingaanvallen snel geraffineerder en complexer worden, zeker tijdens de coronapandemie.

Een goede beveiliging is echter niet duur en biedt, in combinatie met betrouwbare hardware, meer dan voldoende bescherming tegen alle vormen van cybercriminaliteit. Dankzij de leasingformules van Bitlink blijft jouw onderneming ten allen tijde beschermd. Leasen betekent namelijk steeds up-to-date hard- en software, voortdurende monitoring vanop afstand én een vast tarief. In tegenstelling tot andere aanbieders, heeft Bitlink er dankzij de all-in formule juist persoonlijk baat bij dat uw IT-gebeuren vlekkeloos verloopt. Zo blijft jouw bedrijf de cybercriminelen steeds een stapje voor.

[1] ‘We maken het hackers soms wel erg gemakkelijk’, Michiel Vandersmissen, Knack Magazine, 15 april 2020

[2] Europol waarschuwt voor toegenomen cybercriminaliteit, Redactie, ATV, 24 april 2020