BU M

Heeft Microsoft 365 een back-up van jouw data? Neen!

Wellicht gebruik jij – net zoals vele bedrijven – Microsoft 365 voor het beheren van je mail, agenda en data. Je rekent erop dat al die zaken automatisch geback-upt worden. Dat is niet zo! Sterker nog: wist je dat Microsoft op basis van zijn servicevoorwaarden niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor verlies van gegevens?

Het zit namelijk zo. Microsoft garandeert uptime voor zijn gebruikers en hanteert een bewaartermijn van jouw gegevens. Maar dat is niet hetzelfde als een back-up! Bestanden die permanent worden verwijderd, kunnen nooit meer hersteld worden.

Bovendien biedt deze standaard bewaartermijn geen oplossing in het geval van hacking, een ransomware-aanval, interne bedreigingen noch het ongewild verwijderen van contacten, e-mails of bestanden. Elke verantwoordelijkheid voor behoud van data ligt bij de gebruiker zelf. Bij jou dus! Daarom raadt Microsoft zelf aan om back-up-apps van derden in te zetten om gegevens te beveiligen.

Weinig bedrijven of IT’ers houden daar rekening mee. Bitlink levert jouw bedrijf een degelijke en continue back-up en doet dat standaard voor elke gebruiker! Zo ben je op 1.2.3. weer aan het werk, alsof er nooit iets is gebeurd. Dat is waterdichte IT!